uawildoleft.com

Crvena knjiga Krim: rijetke životinje i biljke

Biljke i životinje Crvene crvene knjigeCrvena knjiga u Rusiji naziva se imenik u kojem ulaze u rijetke biljke i rijetke životinje. U svakoj ruskoj regiji, njihove rijetke biljke i ugrožene vrste

životinje. Svaki dio naše velike zemlje piše svoju Crvenu knjigu (KK). Kad se biljke i životinje unesu u KK, oni počinju biti jako čuvani. Crvena crvena knjiga osnovana je krajem osamdesetih godina prošlog stoljeća.

Ova je knjiga donijela jedinstvene predstavnike flore i faune poluotoka Krim. U našem vremenu ovaj popis rijetkih životinja i biljaka Krim se stalno nadopunjuje novim ugroženim vrstama. Krim je uistinu jedinstveno mjesto, neke biljke i predstavnici životinjskog svijeta koji se nalaze na teritoriju poluotoka, nisu pronađeni nigdje drugdje u Rusiji.

Kako ući u crvenu knjigu

Crvena knjiga KrimSvaki QC je zapravo imenik rijetkih, ugroženih predstavnika lokalne flore i faune. Ovisno o regiji, može sadržavati različit broj vrsta. U nekim regijama ugroženih vrsta prilično puno, u drugima - mnogo manje. U mnogim aspektima to ovisi o stupnju razvoja tehničkog napretka, dostupnosti velikih industrijskih poduzeća u regiji i razini onečišćenja okoliša. Predstavnici izvorne flore i faune unesite ovaj popis ako:

 • Biljka ili životinja se odnose na rijetke;
 • Predstavnik flore ili faune odnosi se na ugrožene vrste;
 • Biljka ili životinja pod prijetnjom su uništenja;
 • Rijetke biljke i životinje imaju velike praktične koristi za ljude (na primjer, kada je u pitanju ljekovito bilje ili krznene životinje).

Njegova KK je u Krimu. Sada kada je Krim postala dio Rusije, predstavnici ugroženih vrsta Krimske flore i faune zaštićeni su ruskim nevladinim organizacijama za zaštitu okoliša. Ciljano uništenje rijetkih životinja i biljaka Krim je kažnjen u skladu s ruskim zakonom.

U KK Krim, kao iu knjigama drugih ruskih regija, postoji nekoliko dijelova. To je ugroženo i rijetko ljekovitih i ukrasnih biljaka, insekata, sisavaca, gmazova i gmazova. Također uključuje i rijetke vrste ptica. Možete se upoznati s KK Krimom na Internetu, također možete preuzeti papirnu verziju knjige u bilo kojoj lokalnoj knjižnici.

Vizualno izgleda kao debela knjiga u tvrdom crvenom poklopcu. Unutar su opisi ugroženih i rijetkih predstavnika krimske flore i faune. Svaki opis je sljedeći: naziv (i ruski naziv, a službeni znanstveni naziv na latinskom), fotografiju i kratku pomoć o ovoj vrsti. Radi lakšeg korištenja knjiga je podijeljena na odjeljke i naslove, prema obiteljima, klasi, podskupinama životinja i biljaka.Uključivanje rijetkih biljaka i životinja u broj ugroženih vrsta pomaže privući pozornost javnosti na njihov brzi nestajanje. KK je sjajan način podsjećanja na ljude da životinjski svijet svoje domovine zahtijeva pažljivi tretman. Osoba mora biti razumni majstor prirode, ali ne tiranin, a ne despota. Inače, posljedice ljudske aktivnosti mogu biti nepredvidive.

Ciljevi i ciljevi

Rijetke biljke i životinje KrimaKrimski KR prvi put je uspostavljen prije sloma Unije Sovjetskih socijalističkih republika. U to je doba poluotok bio dio ukrajinske Republike. Tijekom sovjetskog razdoblja, Krim se aktivno razvio. U gradu se gradi nova industrijska poduzeća, turistička infrastruktura se brzo razvija. S jedne strane, ove promjene su pozitivno utjecale na regionalnom gospodarstvu: nova radna mjesta pojavila su se na Krimu, životni standard poboljšan na poluotoku. No, s druge strane, ljudska tehnogenetska aktivnost, u kombinaciji s brzim razvojem znanstvenog i tehnološkog napretka, uvijek negativno utječe na stanje življenja.

Također, intenzivan razvoj turizma pridonio je nestanku rijetkih vrsta. Očuvani kutovi prirode, gdje ljudska stopala nisu prethodno hodali, postala su dostupna brojnim turistama. U zaštićenim kutovima poluotoka, poput gljiva nakon kiše, brojni rekreacijski centri su narasli. Turisti koji se odmaraju na tim bazama, nisu uvijek ponašali pravilno u odnosu na divlje životinje. Kako bi se ispravila ova situacija i stvorena Crvena knjiga poluotoka Krim. Znanstvenici-botaničari i zoolozi postavili su sljedeće ciljeve i ciljeve:

 • Ugrožene vrste životinja i biljaka koje žive na području poluotoka zaštićene su od izumiranja;
 • Promicati povećanje populacije rijetkih vrsta životinja i biljaka;
 • Privući pažnju javnosti na ekološke probleme poluotoka;
 • Informira stanovništvo poluotoka o potrebama pažljivog i pažljivog liječenja rijetkih vrsta.

Glavni cilj kreatora bio je zaštiti lokalne prirode od negativnog utjecaja ljudske aktivnosti. Botaničari i zoolozi sjajno su se suočili s ovim zadatkom. Tijekom proteklih dvadeset godina, to je više puta ponovo objavljeno i nadopunjeno.

Njezino je istraživanje uključeno u službeni program tečaja za školsku biologiju u regionalnim srednjim školama. Također, lokalne škole redovito održavaju posebne "lekcije prirode". Tijekom takvih lekcija, učenici juniora i srednjeg školskog doba upoznaju se sa KK Krim i nauče se brinuti o prirodi svoje rodne zemlje.

Poluotok Krim se nalazi na obali Crnog mora, tako da je lokalna knjiga službeno uvršteni ne samo životinje, ptice i biljke, ali i ribu, morske životinje i rijetke alge, široko se koristi u liječenju raznih bolesti. Također u ovoj knjizi su rijetki glodavci žive isključivo na području Krim.

Rijetke životinje Krima

Životinje i biljke iz Crvene crvene knjigeU Krim su mnoge rijetke životinje. Oni su životinje različitih vrsta. U lokalnoj knjizi možete pronaći predstavnike lokalne faune, kao što su:

 • gmazovi;
 • vodozemci;
 • reptili:
 • Sisavaca.

Među životinjama, iz raznih razloga uključeni u KK Krim - razni rijetke vrste žaba i glodavaca, kao i ugrožene vrste gmazova, na primjer, zbrajanje i žuta stabljika. Viper otrov se koristi kao lijek, a masovno uništavanje grešnika rezultiralo je sve manje i manje tih zmija. Možda će privući pozornost na ovu situaciju pomoći će u ispravljanju ovog problema.

Također u lokalnoj knjizi nalazi se veliki broj rijetkih ptica, na primjer, dizalica. Izumiranje i izumiranje mnogih vrsta ptica uglavnom je posljedica masivnog razvoja lovstva kao načina aktivnog odmora.

Životinje različitih vrsta, u pravilu, službeno su priznate kao rijetke ili ugrožene zbogali svrhovita prava na aktivnosti, s ciljem uništavanja ove vrste (lov, ribolov, izradu lijekova od otrova koji su otpuštali životinje). Također neke vrste biljaka i životinja umiru zbog činjenice da njihovo stanište postupno mijenja (na primjer, gradnja rekreacijskih centara za turiste na prethodno osamljenim mjestima odvija).

bilje

Životinje navedene u Crvenoj knjizi KrimU KK Krim se bilježe brojne rijetke biljne vrste. Razlikuju se sljedeće vrste biljaka:

 • ljekovito;
 • otrovni;
 • Ukrasne biljke (cvijeće i bilje);
 • Biljke koje se aktivno koriste kao hrana za životinje.

Otrovne biljke (na primjer, belladonna), u pravilu, nestaju, jer ih ljudi namjerno uništavaju. Ljekovite biljke nestaju zbog činjenice da se proizvodi masovno kao medicinskog sirovina lokalni travari. Ukrasne biljke često uništavaju turisti. Biljke, koje se jedu divljih i domaćih životinja, te je vrlo brzo nestaju, pogotovo ako je broj životinja koje se hrane tim biljkama aktivno raste.

Rijetke biljke postupno nestaju, uglavnom zbog činjenice da se njihovo uobičajeno stanište postupno mijenja i nestaje. Za sprječavanje izumiranja rijetkih vrsta biljaka krimski optimalno rješenje bilo bi stvaranje posebnih staklenika i konzervatorija. Glavno je stvoriti pogodne uvjete za biljke koje su bliske prirodnim biljkama. Također je potrebno redovito informirati turiste o potrebi odgovarajućeg ponašanja u prirodi. Turisti koji borave u turističkom centru, ili napraviti izlete do rezerviranih dijelovima poluotoka Krima, mora čvrsto znati: Kamp strogo je zabranjeno brati cvijeće i razbiti drveća i logorske vatre samo u određenim područjima.

Gdje drugdje možete saznati o rijetkim biljkama i životinjama Krim

Biljke iz Crvene knjige u KrimRegionalna vlada poluotoku Krim, uz potporu lokalnih ekoloških neprofitnih organizacija, uz potporu ruske vlade, bio je aktivan u promociji pažljivog odnosa prema prirodi svoje domovine. Za djecu i odrasle redovito ugošćuje tematske događaje usmjerene na upoznavanje s majkom prirodom i proučavanje lokalne flore i faune.

Saznajte više o ugroženim vrstama divljine Krimskog poluotoka ne samo od Crvene knjige. Ove informacije mogu se dobiti i iz specijalizirane literature o botaniku i zoologiji. propaganda zaštita prirodne prirode aktivno provodi u Krimskom mediju. Lokalne organizacije za zaštitu okoliša aktivno rade s mladima, s ciljem očuvanja i množenja prirodnih resursa svoje rodne zemlje.

Crvena knjiga Krim je jedinstveni vodič za botaniku i zoologiju. Od nje ne samo da možete naučiti o rijetkim vrstama lokalnih životinja i ptica, već i naučiti kakav učinak ljudske aktivnosti ima na stanje prirode regije. Proučavanje Knjige je uzbudljiva aktivnost. Informacije će ljudima razmišljati o spašavanju jedinstvenu floru i faunu Crimea, kao i neutraliziranje destruktivnog utjecaja čovjeka na živu prirodu.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan