uawildoleft.com

Koliko zmija živi u zatočeništvu iu divljini

srednji ljudski vijekZmije su najneobičnije stvorenja na planetu. Čak i uz potpuno odsustvo udova, mogu izazvati strah svakoj osobi jer je glavno oružje gmazova otrov. Naravno, nisu sve vrste zmije otrovne, ali na prvi pogled gotovo je nemoguće ih razlikovati, posebno za neiskusne osobe. Prema statistikama, više od polovice svih stanovnika planeta oprezno je od tih životinja, a samo 1/5 hrabro izjavljuje da se ne boje ni zmija.

Godinama je čovječanstvo prisvojilo neobične sposobnosti za ove gmazove, opisujući u svojim legendama i legendi serpentinska govorna bića koja mogu pogledati čovjeka jednim pogledom. Sve to je dovelo do činjenice da danas zmije vole samo stvarno ljubitelji hladnokrvni, ali čak i pažljivi su oštrim zubima i mrtvim stiskom.

opis

Vrlo je lako razlikovati zmija od drugih životinja. Samo ti gmazovi uopće nemaju noge, ali je jasno vidljivo samo u bliskom kontaktu. Gotovo je nemoguće gledati zmiju u prirodnom okruženju. Svi su oni vješti maskeri, sposobni satima ležati bez kretanja u očekivanju plijena. Mnogi mogu uzeti zmiju za obični gušter, jer s daljine izgledaju čak i na neki način putovanje.

Zanimljivo je da su zmije potrebne isključivo za prskanje u ekstrakciju otrova, njegovo čvrsto držanje i dalje guranje u jednjak. Ekstrakcija ovih gmazova uopće ne žvakanje, gutanjem cijele, tako da su zubi zmija vrlo oštri, tanki i zakrivljeni.Jakobsonovo tijelo u zmijamaLova zmije mogu biti u različitim vremenima dana, u kojima im je jako pomogla osjetilni organ Jacobson. Zahvaljujući njemu, hladnokrvno je nepogrešivo odrediti boravište žrtva. Njihov jezik stalno je u pokretu, kao da osjeća teren oko sebe i prenosi informacije na nebo, gdje postoje karakteristični fossa - Jacobsonov organ koji proizvodi dodatnu kemijsku analizu.

Slušanje tih gmazova uopće nije, a vizija je vrlo slaba, ali su mogli živjeti na Zemlji dugi niz godina nepromijenjeni. Kako? Neke uobičajene vrste imaju dodatno toplinsko locator, koji je sposoban uhvatiti toplinu žrtve na velikoj udaljenosti. To omogućava grabežljivcima da progone bez kontaktiranja očima.

Koliko zmija živi

U zatočeništvu smatraju se bezgrješni gmazovi stogodišnjaka, Budući da su svi potrebni uvjeti umjetno stvoreni za njih. U prosjeku, u divljini, zmije žive oko 40 godina, ali sve ovisi o njihovoj vrsti. Mnogi preživljavaju na naprednijoj dobi. Prema različitim legendama u rijekama Amazon, anakonda je živjela više od 100 godina, ali ove informacije još nisu potvrđene.

Da bi živjeli u zatočeništvu, gmazovi su sposobni iu prostranim terarijima zooloških vrtova iu kućnim uvjetima. Ako pravilno vodite brigu o zmija sobu, onda može živjeti nekoliko desetljeća, ali koliko se mjeri njegovom vlasniku, ovisi samo o njenom ponašanju. Apsolutno su svi predstavnici ove vrste predatori po prirodi, i nemoguće ih je ukrotiti. Svi su oni vrlo opasni i, ako ih zloupotrebljavaju u bilo kojem trenutku, mogu ugristi vlastiti gospodar munjevitom reakcijom.

Prva zmija

Ako osoba ima želju da takav sklizak ubojica ima u vlastitom domu, onda iskusni gmazovi stručnjaci savjetuju odabir kukuruza. Ova zmija nije skriveno čudesna i idealna je za ulogu prvog hladnokrvnog kućnog ljubimca.

Važno je shvatiti da je potrebno hraniti gmizav sa živim bićima. Za puninu prehrane ne stane meso, kobasice i druga hrana iz stola. Ovisno o vrsti i željama, zmije feed on:

  • Koje zmije jeduptice;
  • glodavaca;
  • puževi;
  • žabe i tako dalje.

Terarij za zmiju

Osobitosti rezidenata gmaza ovise o svojoj vrsti, ali postoje i opća pravila. Terarij može biti izrađen od plastike ili stakla, a glavna stvar je da ima ventilaciju, ali ne daje životinji mogućnost napuštanja određenog teritorija samostalno. Dimenzije stana zmija ovise o samoj životinji. U prevelikom terariju će se osjećati gmaz neudoban, jer u prirodi većinu svog života provode u zasjedi.

Opće pravilo za život zmija je prisutnost temperature gradijenta u terariju, tako da životinja u određenom trenutku može izabrati udobno okruženje za sebe. Također je važno imati bazen u kojem se svi hladnokrvni mogu potpuno uklopiti. U terariju morate izgraditi sklonište, osigurati grijanje i pokupiti tlo.

Da zmija može živjeti što je moguće više godina u svom vlasniku, iskusni ljudi se savjetuju da rastu i hrane. To će spriječiti moguće bolesti gmazova, dobivene zbog kontaminirane hrane.

Važna pravila

Budući da zmije nisu zatvoreni psi i pizda kada se drže strogo je zabranjeno:

  • mjere oprezaUzmi zmaj u rukama nakon jela nekoliko dana;
  • uzmi zmiju u svoje ruke nakon što mu je hrana u njegovim rukama;
  • dotaknuti životinju tijekom muljaža;
  • za kupanje;
  • dovesti u druge kućne ljubimce;
  • suočiti se.

Ako je zmija još uvijek grizla osobu, nemoguće ga je srušiti s uglađenog dijela tijela, to će samo izazvati daljnje agresije. Osoba će morati pričekati dok gmaznik ne otvori usta i ispušta svoj "plijen".

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan