uawildoleft.com

Kukci vrijeđaju vrste kornjaša ruskih kornjaša

Buba u RusijiNa našoj zemlji ima puno Zhukovova i one su najrazličitijih boja i veličina: nalaze se pod panjevima, kamenjem, cvijećem i drvećem. Prvi kukci nastali na Zemlji prije otprilike tri stotine milijuna godina, vjeruje se da su ta bića uključena u najveću skupinu insekata čiji je odjel ima 350 tisuća različitih vrsta.

Šezdeset posto buba je predstavnik pet obitelji:

 • Beetles-weevils - 60 tisuća
 • Bubeći grabežljivci - 45 tisuća
 • Bube - 40 tisuća
 • Flyeri - 35 tisuća
 • Mustaches - 26 tisuća

Insekti se nalaze diljem svijeta, žive u našim domovima i stanovima.

Opis i značajke

Žukov se zove coleoptera - oni pripadaju odvojenosti insekata, čiji su predstavnici čvrsto prednji krilati, kožni ili sklerotizirani, bez nabiranja elitre. Imali su stražnje krilce s kojima su letjeli, a krila su pokrivena pod elitom. Vrlo rijetko krila i elytra su odsutni, oralni aparat žvače i gnječi, prednji dio dojke je razvijen i ima pomični spoj s srednjim dijelom.

Beetles mogu imati različite konfiguracije torza koje se formiraju ovisno o staništu:

 • lutkaBuba koji žive u vodenim tijelima su ravni, uravnoteženi i kompaktni.
 • Beetles koji žive u tlu imaju prošireni prednji dio prtljažnika.
 • Stanovnici na površini razlikuju se konveksnim leđima i dugim nogama.

Veličina različitih vrsta varira od 0,3 mm do 171 mm. Posvuda možete susresti žohare: u tundri, u pustinji, u tropima, nalaze se u vodi, na zemlji, na stablima. Prema načinu prehrane, pojedinci su podijeljeni na grabežljivce, biljojede i jesti organske ostatke.

Razvoj buba nastaje na principu potpune pretvorbe: od jaja se pojavljuje larva, raste i razvija se, nekoliko puta molts, a nakon toga postaje pupa. Pupa je nepokretna i ne hrane se ništa, nakon ove faze larva pretvara u odraslu osobu. Beetles donijeti i šteta i koristi ljudima: kao što su kozheedy, brusilice, kora kornjaši, Colorado beetle-insekti hlapi dionice, zgrade, stabla, krumpir. No postoje korisni kukci (kukci, ladybugs) koji uništavaju štetnike poput gusjenica, mahuna, lisnih lisnih uši.

Što jesti beetle?

Među štekavcima su predstavnici svih vrsta hrane: predatora, biljojeda i jela životinjskih ostataka podrijetla.

 • Predatelji jedu druge insekte i njihove ličinke.
 • Stanište Colorado beetle-habitatPovrće jedu lišće, korijenje, gljive, sjeme i voće. Određene vrste kukaca djeluju kao štetnici i pokvarili su listove krušaka, jabuka, kupusa, repe, krumpira. Najpoznatiji štetočinac je Colorado beetle.
 • Postoji mnoštvo kukaca koji su redovi šume. Takvi pojedinci hrane se trulim biljkama i ostacima organskog životinjskog podrijetla.


Često hrana insekata ovisi o stupnju njegovog razvoja, kao larve, insekata hranjenih organskim ostacima i bio je grabežljivac, a nakon što je postao odrasla osoba, počeo je jesti drvo, puca, sok, pelud. Postoje obitelji koje u larve reklamni plakat hranjiva i kao odrasla osoba insekti ne jedu za ostatak svog života.

Buba u procesu njihovog životni pozitivno utječu na prirodu u svom staništu, obrađuju stare sušene drva i biljke zagađene gljivicama, sudjeluju u formiranju humusa i cvjetova oprašivanja. Međutim, postoje štetnici koji uzrokuju značajnu štetu na poljoprivredi, šumskim nasadima, drvenim zgradama, papiru i namještaju.

Vrste kornjaša

Obitelj Coleoptera jedna je od najbrojnijih skupina na planetu - sastoji se od 390.000 vrsta, od kojih većina nije proučavana. Od svih raznih najpoznatijih: tlo buba, plijesni ili slonovi, kornjaši grabežljivaca, lamelliformi, lišćaši, štapovi ili drvosječe.

Prizemlje buba

Obitelj uključuje 30 000 vrsta. buba tijelo tamno plave boje, ponekad s bojama duge, izdužena i ovalna veličina od 1 mm do 10 cm. Ponekad kornjaši u obliku bikonveksni leće ili list, a oni mogu biti vrsta hrane i biljožderski grabežljivaca.

Buba-staništaKruh buba ili grbavac jedan od predstavnika toga obitelj ima ovalni oblik crno tijelo s metalnim sjaja, u rasponu veličina od 12 do 18 mm, i također jako razvijene gornje čeljusti (ili mandibulrnih čeljusti), tako da se lako buba nosi sa krutim integuments biljaka. Ima dugu nogu i brzo se pokreće, elytra velike veličine i dobro štititi trbuh. Uglavnom živi u mjestima s visokom vlagom i umjerenom temperaturom zraka. Ovaj buba se može naći u takvim zemljama Sjeverne Afrike kao što su Egipat, Maroko i Tunis. Također možete vidjeti u Italiji, Francuskoj, Španjolskoj, Velikoj Britaniji, Švedskoj, Moldaviji, Ukrajini, na europskom dijelu Rusije.

Plijesni ili slonovi

Ova skupina uključuje 60 tisuća vrsta. Glavna značajka ove obitelji je poseban oblik glave u obliku cijevi. Veličina odraslih ovisi o staništu i može varirati od 30 do 50 mm. Oblik tijela može biti hemisferalan, romboidni, cilindričan, kruškast ili ravnoden. Kukac je crna, smeđa, žuta s lakšim ili tamnijim točkicama. Hranite ove kukce biljnom hranom.

Rizik od riže je tipično predstavnik obitelji. Ima dugo konveksno tijelo 2.5-3.5 mm s tankom dugom cijevnom glavom. hitina poklopac smeđa, mat ili malo sjajna, na vrhu pronota ima velike jame, elytra s crnim tanjim utorima, između kojih su točke koje čine redove. Buba živi u Europi, Aziji, Africi, Americi, Australiji.

Bombe grabežljivaca

Odstupanje se procjenjuje na 48 tisuća vrsta. Beetles ove obitelji imaju kratku elytra, duljina tijela nije veća od 8 mm, boja kitina je crveno-smeđa ili smeđa crna s crvenim ili žutim mrljama različitih oblika. Žive u Sjevernoj Americi, Europi, Kini, Češkoj, Japanu, Kanadi, Aljasci.

Beetles ove obitelji nisu samo grabežljivci ili sakupljači, ali također odabiru ostatke truljenja biljaka.

Staphylin obalni Predstavnik ove skupine je: kukac može doseći dužinu od 10 mm, izduženog varikozne tijela buba, crvena ili žuto-narančaste boje s plavim elytra, kraj glave i trbuha styloid crno. Beetle se distribuira diljem Amerike, Euroazije, Australije i Sjeverne Afrike i živi u blizini vodenih tijela, na mokroj travi, u kućanstvima gdje uništava štetnike poljoprivrede.

Plastinchatousye

Šljunčana sveta staništaPloča 28 obuhvaća tisuće različitih vrsta zhukov.Telo oval u većini pojedinaca, ali ponekad se javlja i trg valjkastog oblika, veličine 2 do 60 mm. Boja tamno zelena ili tamno smeđa, hitin u mjestima može biti prekriveno bodljama i izraslima. Hrana je gnoj i truljenje biljnih ostataka.

buba sveti scarab najpoznatiji predstavnik obitelji: kukac ima ovalni, jače, snažno konveksno tijelo crne boje duljine 25-37 mm. Na prednjim nogama na površini strijela nalaze se veliki zubi, hrane se gnojivom i biljnom hranom. Staništa su zemlje poput Sicilije, Cipra, Jugoslavije, Španjolske, Sjeverne Afrike, Gruzije, Bugarske, Ukrajine.

Slušatelji listova

Ova obitelj obuhvaća 36 tisuća vrsta: oblik tijela je ovalan ili sferni. Boje se razlikuju od svijetlo zelene, zelenkasto-plave do brončano-žute boje, veličina tijela ne prelazi 15 mm. Predstavnik obitelji je zeleno lisnatog lista, mali insekti s glatkim konveksnim prtljažem svijetle zelene boje s zlatnim pljuskom i veličine oko 11 mm. Nalazi se na listovima lješnjaka.

Brkova ili drvosječa

Beetle-Titan Beetle-HabitatU redovima obitelji ima 26 tisuća vrsta. Posebna značajka ovih kornjaša su dugi brkovi, koji su više puta duži od tijela, oblik tijela, njegova duljina, oblik elytre i pronota ovisi o vrsti kojoj beetle pripada. U obitelji tih kornjaša postoje divovski pojedinci.

Jedan takav buba bogatog titra najveći je buba na svijetu. Dužina 22 cm i teži samo 25 grama, tijelo izduženi plosnati objektiv sliči crne ili smeđe boje, na pronotum ima tri bodlje na svakoj strani, od strane zastupnika živi samo 35 do 38 dana, živi uglavnom u Južnoj Americi.

Buba u Rusiji

Na području bivšeg Sovjetskog Saveza ima više od 20 tisuća raznih kornjaši, poput konja evfratsky, buba: semirebernaya, naborana, smaragd, zolotistoblestyaschaya, Krimski, div, SCAR pješčana, grobar crna, jelenak, jelenak Daleki istok, Rogachik dauricus, zgodan, skarabeja sveta, nosorog buba, bijela buba , pistacija moljac, Bienert mrena, mrena Komarova, korotkonadkryl veliki mrene Rudd, veliki hrast Longhorn buba, mošusa buba i Rogonja buba Sievers, alpsko Rosalia, Crna nogu visok.

Lobne ličinke

Nosorog buba-staništaŽivotni ciklus buba nastaje s potpunom transformacijom u četiri faze: jaje, larva, pupa, imago. U nekim bićima, proces može imati više faza povećanjem broja ličinskih transformacija.

buba larve u izgledu vrlo različite, kao debeli malo izduženog mesnat crva prekriven hitina školjke, noge dobro razvijena i, općenito, ne postoji glava uopće ličinki prekriven zaštitnom tvrdom hitin, usta snažno ugrize tipa, koji žive u tlu ili ispod kore žute, bijela ili ružičasta hranjenje na površini terena, su smeđa, blatan zelena crvena i žuta boja mrlje. S rastom ličinki mitarenje nekoliko puta.

trajanje Stupanj ovisi o vrsti buba, klimi, unosu hrane i može trajati od nekoliko mjeseci do šest godina, a pubertet i reprodukcija u nekim obiteljima kornjaša moguće je već u pozornici larve. Uglavnom, sve larve su na dubini od 20 cm ispod zemlje tijekom transformacije, proces pušenja i razdoblje transformacije traje oko tri tjedna, larva ga troši u osebujnom kolijevku. Od zaražene osobe raste odraslog insekata, odrasla osoba.

Zbog originalnosti i bogatstva vrsta, kukci daju značajan doprinos njihovom staništu. Koristan u tvorbi tla, oprašivanje biljaka, su šumski naručitelji, reguliraju broj insekata i drugih beskralježnjaka. No, neke vrste su same štetnici - oni pokvariti rezerve hrane, stabla, štete poljoprivredi. Ljudi koriste bogove i zemaljske kukce kako bi se borili protiv štetočina insekata, te listova, žvakaća i skakavaca u borbi protiv korova.

Mnogi kornjaši su vrlo rijetke vrste. Od sedam obitelji coleoptera, 36 vrsta su navedene u crvenoj knjizi Rusije i 70 u Crvenoj knjizi Međunarodne unije za očuvanje prirode.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan