uawildoleft.com

Željezo vitriol: primjena i proljetna obrada stabala

Obrada proljeća stabalaŽeljezni sulfat, koji je također ferenski sulfat, anorganski je spoj, željezo sol sumporne kiseline, neposlušan, bez mirisa, zelenkasto s plavom bojom. Koristi se za proizvodnju boja, u tekstilnoj industriji, u hortikulturi, vrtlarstvu i drugim granama poljoprivrede. Razmotrimo ovu sferu primjene ove tvari.

Primjena u hortikulturi

Željezni sulfat je vrlo kiseli, tako da može lako spaliti lišće biljaka. S tim u vezi, to je poželjno koristiti droge ili prije pojave listovi, koji je, odmah nakon snijega ili u vrijeme kada lišće opal koji je, u jesen. Obradili su sami biljke i zemlju oko njih. Tvar se koristi u sljedeće svrhe:

  1. Borba protiv različitih vrsta truleži i gljiva
  2. Zbrinjavanje bolesti kao što su coccomicosis, antracnoza i slično
  3. Liječenje praškastih plijesni
  4. Liječenje rana na voćkama
  5. S nedostatkom željeza na Zemlji
  6. Uništavanje štetnika na granama i debla
  7. Dezinfekcija podruma, baca i drugih zgrade

Željezo vitriol, primjena u hortikulturi u proljeće. Da bi se stabla tretirala od gljivica, trebali biste pripremiti četiri posto otopine, a od lišajeva će vam pomoći šest posto. Obrada podrum ili druge građevine održao deset rješenje posto, na koji možete dodavati tekuće gline - tako da je rješenje će biti lakše primijeniti na površinu, štoviše, automatski će se zatvoriti proreze.

Savjeti: liječenje treba obavljati na suhom i bez vjetra.

Radite s željeznim vitriolom

Mjere opreza za radFerinski sulfat se odnosi na tvari s smanjena toksičnost, ali, usprkos ovoj činjenici, treba paziti pri radu s vitriolom. Prvo, nosite zaštitnu masku i rukavice. Odjeća, poput cipela, treba biti zatvorena, na glavu treba staviti maramicu, panamu, itd. Kod gutanja, posebice sluznice, moguće su alergijske reakcije, iritacije, svrbež. Stoga je potrebno odmah isprati kožu, na kojoj je lijek dobio, tekuću vodu. U teškim slučajevima svakako odete na kliniku. U svakom slučaju, nakon rada s lijekom, morate temeljito oprati lice i ruke.Ovaj lijek ne smije se miješati s vapnom, karbofosima i tvarima koje su nestabilne na lužine.

vijeće: vitriol se može koristiti kao dio otopine koja ne sadrži vapno, za zaštitno pražnjenje voćaka. Sastav za bjelilo, koji ne sadrži vapno, može se kupiti u prodavaonici kamiona.

Trebali biste znati o nedostatcima željeznog sulfata. Prvo, to je neučinkovito protiv bakterijskih infekcija. Drugo, praktički ne prodire u tkiva korteksa, treće, uzrokuje opekline lišća.

Primjena kao gnojivo

Mnogi vrtlari su primijetili da se ponekad grane drveća i grmlja umiru bez ikakvog razloga, lišće požutjeti, boje su slabi. Svi ti znakovi mogu poslužiti kao znak da biljke ne dobiju željezo koje im je potrebno. U ovom slučaju, korištenje željeznog sulfata otopine za navodnjavanje, ili razrijedi gnojivo (ne više od stotinu grama po izmeta kantu), i smjesa se stavi u tlo. Najbolje vrijeme za ovo je proljeće.

Stabla jabuka

Kada su prošla mraz i uspostavljena stalna vanjska temperatura od oko deset stupnjeva, vrijeme je da se tretiraju stabla jabuka sa 3% otopinom željezovog sulfata. Obrada će pomoći da se riješi truleži i gljiva, a sam stablo će biti zasićen željezo. Kao rezultat toga, rast stabla će biti stimuliran. Stablo jabuka intenzivno apsorbira ugljični dioksid, zbog čega će se proizvesti klorofil, potrebna tvar za biljke.

vinogradi

Vrijeme raspršivanjaPrimjena u vinogradarstvu. Kao u slučaju ostalih vrtnih usjeva, kada se koristi u vinogradarstvu, željezni sulfat se koristi u odsutnosti lišća na vina, na primjer, u proljeće. Dovoljno je imati jedan tretman po sezoni. Za raspršivanje vina koristi se otopina željeznog sulfata. Kad se prskaju na njih, pojavljuje se tanki film koji štiti oba štetočina, bolesti i mraz. Treba imati na umu da će obrađeni vina grožđa postati zelena dva tjedna kasnije neočišćenih. Savjet: mlade vinove loze se tretiraju jednim postotnim rješenjem, a za odrasle će tri posto djelovati.

ribizla

Ribizla grmlja, kao i bilo koje druge bobičastog grmlja, kao što su pravovremeno brige, i, u slučaju pravilne pažnje, dajući vrtlar bogatu žetvu bobica. Nakon snijega moguće je posipati smrznute ili suhe grane, a nakon toga oploditi ribizla otopinom vitriola s kompostom ili gnojem (standardna koncentracija - ne više od 100 grama po komadi organskog gnojiva). Prije nego se pojave listovi, potrebno je poprskati grane ribizla tri posto otopinu željeznog sulfata, koji će ga zaštititi od plijesni, truleži, kukaca i ličinki.

jagode

Jagoda je kapriciozan biljka, zahtijeva čestu i temeljitu skrb. Što će pomoći željezni sulfat? Treba imati na umu da jagode su iznimno osjetljive na bolesti kao što su:

  1. Sivi i kasni pljusak
  2. Rast (prah)
  3. Kasno sjajan

Liječenje vitriolom pomoći će u sprječavanju tih problema. Kada se sakuplja žetva, potrebno je hraniti grmove otopinom željeznih sulfata s gnojem, a zatim ih prskati s 2% -tnom otopinom lijeka.

rajčice

Prskanje rajčica s lijekomSadnice rajčice je osjetljiva na takvu bolest kao kloroza. U isto vrijeme mlada lišća posve su žuta i suha, a na više odraslih točkica žućkaste nijanse pojavit će se. Lijek bolesti može biti sljedeći način. Prvo moramo pripremiti komponente, kao što su: voda (jedna litra), tablete askorbinske kiseline (dvadeset grama), željeznog sulfata (deset grama). Zatim, otopina je pripravljena: u posudu je dodana (npr cakline bazen) se izlije hladnu vodu i tablete sulfat, svi dobro izmiješaju. Dobivena otopina raspršuje grlicu rajčice.

Savjet: svaka pripremljena otopina željezne otopine treba koristiti odmah nakon pripreme, jer se svojstva tvari smanjuju s vremenom.

zaključak

Unatoč ogromnom asortimanu gotovih gnojiva i raznovrsnih priprema koji se mogu kupiti u brojnim prodavaonicama kamiona, uporaba željezovog sulfata i dalje je opravdana, budući da je ovaj lijek jeftin, dostupan, malo otrovan, jednostavan za uporabu, a raspon primjena u hortikulturi, kao i rezultati uporabe, vrlo su značajni.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan