uawildoleft.com

Zelena ili obična iguana kod kuće

Opis životinjske iguaneKakav je ljubimac najbolje podmiriti se u vašoj kući? Svatko postavlja ovo pitanje. Neki se bave izborom mačaka, hrčaka i pasa, ali postoje ljubitelji egzotika koji ne žele dobiti jednostavan pas ili mačku.

U današnje vrijeme kuće u terarijama žive zmije, pitone ili paukove. Nisu svi spremni otkriti sebe i njihove najbliže opasnosti, jer, kao što je to, grabežljivci su grabežljivci. Izbor se zaustavlja jednako egzotičnim primjerkom - zelenim iguanom ili običnom iguanom, biljojeda i ne predstavlja opasnost.

Kakva vrsta životinje, zelena iguana, detaljan opis

Iguana obitelji Iguan, klasa reptila, ima mirni karakter, neodrživ i posve bezopasan, budan tijekom dana. Stanište zelenog iguana u Srednjoj i Južnoj Americi, Paragvaju, Floridi, SAD-u, Meksiku. Odrasle životinje ne prelaze duljinu veću od pola metra, boja životinje ne samo da može biti zelena.

Gušter se osjeća sjajno ne samo u vodi nego i na kopnu. Vidik u gušteru je vrlo dobar i percepcija boja mnogo je puta bolja od ljudskog. Oko zelenog iguana omogućuje vam prepoznavanje ne samo normalnih boja nego i ultraljubičastih zraka, što omogućuje da je probavljiva sa vitaminom D.

Ali, unatoč prekrasnom prizoru tijekom dana, noću gmaz i vidi loše. Iguana ima treće oko. Da, to nisu bajke, postoji mala rupa na vrhu gmazova, prekrivena prozirnim ljestvicama. Nažalost, treće oko nije unreceptivno, a iguana ga ne vidi, ali ovaj organ ima leću i mrežnicu. Do kraja nije poznato što služi treće oko iguane, ali postoji sugestija da životinja sa svojom pomoći vodi u svemiru i određuje početak dana i noći.

Glasine guštera nisu loše i nešto slično slušanju osobe, iguana zvukom određuje svoj izvor. Iguana je hladnokrvna životinja, optimalna temperatura tijela životinja je trideset sedam stupnjeva. Kada se temperatura tijela guštera smanjuje, mogućnost slušanja je smanjena.Životinja izgleda bez zuba, ali to nije slučaj, zubi guštera tamo i oni su vrlo oštri, list oblik s nazubljenim na rubovima, uz pomoć ovog oružja gušter jede i jede travu i ostavlja bez problema, au nekim slučajevima može čak i grizu, tako da se ne smije zaboraviti oprez. Zbog prehrani životinja, tijelo akumulira velike količine soli i minerala koje tijelo ne može zaključiti pomoći mu posebne žlijezde, koje se nalaze na glavi.

Gušter se oslobađa od suvišnih soli uz pomoć kihanja. Kada životinja sneezes, višak soli je oslobođen iz žlijezda. Ovisno o staništu, neke životinje imaju tzv. Rogove ili trnje na glavi. Ne govori o drugoj vrsti životinje, Prisutnost ili odsutnost trnja govori samo o različitim staništima.

Kako se obična iguana reproducira?

Iguana ponašanje kod kućeRazdoblje reprodukcije guštera je zima. Starost životinje spremna za rasplod je od tri do četiri godine, neki pojedinci počinju se parirati nešto ranije. Muškarci mogu "voditi brigu" za više žena u isto vrijeme, također, ženke nisu ograničene na jedan partner.

U sezoni parenja mužjaci označavaju svoj teritorij uz pomoć posebnih tvari koje se dodjeljuju od ekstremiteta životinje. Nisu uočene borbe između muškaraca, uglavnom slabiji pojedinci radije napuštaju teritorij.

Nakon parenja žena oni su uzgojili potomice malo više od dva mjeseca, a zatim traže mjesto udobnije, kako bi sigurno položili jaja. Uglavnom, to se događa na obalama vodenih tijela ili rijeka, ženka buši rupu duboko metru, a za nekoliko dana polaže jajne jaja prekrivena gustom kožom.

Potomstvo se rodi za tri ili četiri mjeseca. Ženka, nakon što je jaje u pijesku, više ne sudjeluje u životu potomstva. Nakon pojave beba, Čuvaju paket godinu dana i štite slabije osobe. Gmazovi se hrane isključivo na biljkama. Postojalo je mišljenje da, zbog nedostatka bjelančevina, gušteri se hrane kukcima, ali to je posve pogrešno. Komarci i gnati slučajno padaju u želudac gmazova uz biljke. Mladi pojedinci ponekad jedu izmet drugih osoba kako bi napunili mineralne tvari u tijelu. Ali postoje slučajevi jesti gmazove ribe i mesa, u slučaju nedostatka hrane za koju su navikli.

Iguana kod kuće

Što hraniti iguanuNakon što opisuje što je iguana obična, što se hrani, kako se uzgaja i gdje gmaz živi, ​​možete razmotriti stanište guštera kod kuće. Sve više ljudi žele imati ovu životinju kod kuće.

Oni se ne nalaze samo u toplim zemljama, ali iu hladnijim. Iguana se nalazi u terarijama s rupama ili rešetkom za slobodnu cirkulaciju zraka. Uz slobodnu i prirodnu opskrbu zrakom, terarij bi trebao biti prilično velik i prostran.

I također, kavez je stavljen u grani ili mali bazen, vodeni zona što je moguće bliže prirodnom uvjetima reptila, svi ovi faktori moraju biti uključene i još optimalnu temperaturu koja je od dvadeset i pet do trideset i pet stupnjeva.

Osim temperature i drugih čimbenika, jedan od najvažnijih je opremanje terarijuma ultraljubičastom svjetiljkom: iguane dobivaju vitamin D od ultraljubičastih zraka, a podržava tijelo i jača koštani sustav gmazova. U prehrani životinje, proteinska hrana (meso) ne smije se zloupotrijebiti, iako je na taj način moguće razrijediti prehranu, ali ne treba pretjerivati. Pretjerana konzumacija mesa dovest će do razvoja bubrežnih bolesti kod gmazova. U osnovi, savjetuje se hraniti guštere biljnom hranom, i to:

 1. Kako se brinuti o iguaniKupus.
 2. Mrkva ostavlja.
 3. Ostavi senf.
 4. Lišće i maslačak cvijeća.
 5. Zeleni grah.
 6. Bundeva (poželjno žuta).
 7. Zrnati grah.
 8. Pasternak.
 9. Šparoge.
 10. Luzern.
 11. Slatki papar.
 12. Slatki krumpir.
 13. Head salata.

Nije preporučljivo nadjačati guštere sljedeće biljne vrste

 • Špinat.
 • Rabarbara.
 • Repa.
 • Celer.

Iguane su navikle na vodu, a male se životinje preporučuje da se okupaju barem nekoliko puta tjedno, ali nisu izvan mjesta i raspršuju guštere vodom. Bez vode, gmaz će se osjećati nije ugodno. O temperaturi vode, također, nemojte zaboraviti, to bi trebalo biti optimalno za iguana.

Za pokrivanje poda terarijuma, najbolje je koristiti gumu koja nema mirisa, tako da ne neugodno iguana. Najbolji materijal gume jer kad polaganje na prizemlju terariju, gmaz može konzumirati tlo ili drugu posteljinu s hranom, kod mlađih osoba to može dovesti do smrti guštera.

Jesti meso i jaja iguane

Za neke, iguana je prijatelj obitelji, ali u Meksiku i nekim drugim zemljama iguana je tradicionalno jelo. Meso guštera marinirano je solom i začinima, a zatim kuhano, pirjeno i prženo. Mesna jela zovu se gisado, veleposlanik, biriya. Mesne iguane uz gulaš i razna jela koriste se kao punila za tacove (kukuruzni kolač). Mesne iguane se kuhaju s kokosom, uglavnom su ta jela pripremljena u Guajiru (gradu Kolumbijskom odjelu).

zaključak

Iguana kod kućeZelena iguana i zajednička iguana su iste vrste reptila. Iguana je pretežno biljojeda, preferirajući temperaturu zraka ne više od trideset i pet i pet stupnjeva, a voda je važna za gmazu kao i hrana.

Kod kuće iguane sadržavati u posebnim terarijima, koji bi trebali biti dovoljno slobodni i uključivati ​​sve pogodnosti za životinje. Terarij zahtijeva vodenu zonu, debelu granu uz koju će se životinja popeti, kao u poznatom okolišu.

Kao pod u terariju, najbolje je koristiti gumenu prevlaku kako bi se spriječilo ulazak tla u želudac želuca. Unatoč agresivnom izgledu, Iguana je vrlo slatka i mirna životinja. Iguana je jedina životinja u svojoj klasi koja navikava i prepoznaje svoje vlasnike.

Nemojte zaboraviti da se kod kupnje životinje gušter još nije naviknuo na novog vlasnika, nije imao vremena prilagoditi se novom staništu, klimatskim promjenama i drugim čimbenicima. S obzirom na sve gore navedeno, svatko može odlučiti hoće li dobiti zelenu iguanu u svojoj kući.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan