uawildoleft.com

Sumamed i njegov ruski analogni azitromicin

Značajke izbora Sumamed ili azitromicinaIako svatko pokušava nadzirati njihovo zdravlje, izbjegavanje bolesti, međutim, ljudi se i dalje razbolijevaju, a ponekad i teško. I ima vremena kad ne možete bez antibiotske terapije.

Antibiotici pomažu u brzom nadvladavanju bolesti, potiču ubrzanje procesa ozdravljenja nakon kirurških zahvata i sprečavaju razvoj štetnih mikroba u ljudskom tijelu.

Što su antibiotici?

Opis svojstava antibiotikaAntibiotici su antimikrobni lijekovi, Koristi se za liječenje infekcija koje izazivaju gljivični mikroorganizmi, bakterije.

Antibiotici ili spriječiti širenje (reprodukcija) štetnih bakterija i mikroorganizama (bakteriostatski) ili pridonijeti njihovoj smrti (baktericidno).

Postoji nekoliko vrsta antibiotika. Svaka skupina djeluje protiv određene vrste bakterija:

 • makrolidi;
 • penicilini;
 • cefalosporine;
 • tetraciklini;
 • kloramfenikol;
 • fluorokinoloni;
 • sulfonamide;
 • aminoglikozidi;
 • metronidazol;
 • enteroseptici, uroptici.

Antibiotici makrolidne skupine (Klaritromicin, sumamed ili azitromicin, Wilprafen itd.) - imaju bakteriostatske učinke, sposobnost prodiranja u zaražene stanice, što dovodi do njihova uništenja. Uz pomoć ove skupine antibiotika, liječene su infektivne bolesti ENT organa (upala unutarnjeg uha, faringitisa), klamidija, toksoplazmoza, gljivične infekcije.

Penicilini - antibiotici baktericidno djelovanje, koje uništava ljusku bakterija, što doprinosi njihovoj smrti. Penicilini se mogu koristiti protiv raznih bakterija: streptokoka, stafilokoki, patogeni meningitisa itd.

Često se koriste u bolesti respiratornog sustava i ENT organi: upala pluća, traheobroncitis, upala grla, itd. Primjeri penicilina: Amoksicilin, Augmentin, Azlocillin.

cefalosporineTo su također antibiotici baktericidnog djelovanja koji eliminiraju bakterije. Cefalosporini su podijeljeni u 5 skupina (generacije):

 • Svojstva cefalosporina i njihova upotreba1 generacije - koristi se u liječenju upale mekih tkiva i kože izazvane streptokokima i stafilokokima. Za takve bolesti nose: erizpelas, apscesi (furuncles, carbuncles). Primjeri cefalosporina prve generacije: Cephalexin, Cefazolin, itd.
 • 2 (Tsefoksitin, Zinatsef, itd.) - koristi se za zarazne bolesti ENT i bolesti dišnog sustava: upala pluća, bronhitis, tonzilitis.
 • (Ceftriaxone, Tsefaxim, Orzid, itd.) - koristi se za bolesti dišnog sustava i ENT organa: faringitis, tonsilitis, upala pluća, bronhitis, otitis media. Osim toga, cefalosporini ove generacije učinkoviti su u liječenju meningitisa, cistitisa, pijelonefritisa, endometritisa.
 • 4 generacije (Cefepime) - koristi se za liječenje složenih infekcija: peritonitis, pijelonefritis, meningitis, teška upala pluća.
 • 5 generacija - koristi se za liječenje ozbiljnih bolesti kod osoba s slabim imunitetom (na primjer, isti dijabetes). Lijek Ceftobiprol učinkovit je za liječenje bolesti uzrokovanih E. coli, stafilokokom, Pseudomonas aeruginosa.

Za što se koriste antibiotici?

Indikacije za uporabu antibiotikaTetraciklini (Unidox, Doksiciklin, itd.) - se koriste za liječenje mikoplazmoze, klamidije, kolere, sifilisa, tifusa, itd. Ovi lijekovi pripadaju bakterijatičnoj skupini.

Levomicetin - koristi se za tifusnu groznicu, meningitis, brucelozu i druge zarazne bolesti. Odnosi se na pripreme širok raspon utjecaja.

Fluoroquinoloni (Levofloxacin, ofloxacin ) - se koriste za infekcije ENT organa, respiratornih organa, urinarnog trakta. Ti antibiotici uznemiruju sintezu bakterija, što dovodi do njihove smrti.

Sulfonamidi (Streptokis, Biseptol ) - antibiotici s bakteriostatskim djelovanjem. Koriste se za bolesti probavnog sustava, urinarnog trakta, infekcija pluća i ENT organa.

Aminoglikozidi (Gentamicin, Amikacin, itd.) - korišteni u liječenju infekcije mokraćnog sustava (pijelonefritis, uretritis), u liječenju furunculosis i sličnih bolesti.

Metronidazol (Trichopolum, Clion, Metrogil, Flagil - ovisno o trgovačkom nazivu) je antibakterijski lijek koji se koristi za liječenje giardiasis, trichomoniasis, pneumonija, akutni bronhitis itd.

Enteroseptici za liječenje organa probavnog trakta: Enterofuril, Enterol, itd. - vrlo su učinkoviti za proljev.

Uporptici (Furadonin, Trimetoprim, Furazolidon, itd.) - se koriste u bolesti urinarni sustav: bubreg, cistitis, uretritis.

Azitromicin, Sumamed

Karakteristike lijeka AzitromicinAzitromicin je polusintetički antibiotik, prvi predstavnik podklase azalida, nešto drugačiji u strukturi od klasičnih makrolida.

Lijek Azitromicin je Sumamed analog. Zemlja podrijetla Azitromicina - Rusija.

Sumamed je jedan od najpoznatijih antibiotika skupina makrolida. Aktivna tvar u ovoj pripravi je azitromicin. Ovaj lijek se koristi za liječenje sljedećih bolesti:

 1. Infektivna upala kože i mekih tkiva (dermatoza, apscesi, erizipela, impetigo).
 2. Bolesti dišnog sustava: akutni traheobroncitis, upala pluća.
 3. ENT bolesti uzrokovane bakterijama: faringitis, tonzilitis (tonsilitis), upala unutarnjeg uha (otitis), sinusitis.
 4. Infektivna upala zdjeličnih organa.
 5. Infekcije koje prenose seksualni kontakt (klamidija, gonorijalni uretritis).
 6. Gljivične infekcije.
 7. Parazitske bolesti (toksoplazmoza).

Sumamed se pojavio u 80-im godinama 20. stoljeća. Razvili su ga u Hrvatskoj specijalisti-farmakologi tvrtke Pliva.

Glavna razlika između Sumamed i azitromicina

Opis svojstava Sumamed i razlike u azitromicinuGlavna razlika između tih lijekova je da je Sumamed patentirana medicina, svih obveznih kliničkih ispitivanja. Azitromicin je analogni (generički) tvrtke Sumamed.

I svi analozi su već napravljeni na temelju istraživanja izvornika. Stoga njihova cijena: analozi uvijek imaju trošak je znatno niži trošak patentiranih lijekova.

Prosječna cijena sumameda u Rusiji kreće se od 200 rubalja po prahu, a od 280 do 1000 rubalja po tableti (ovisno o koncentraciji). Dok je prosječna cijena azitromicina u tabletama, izrađena u Rusiji, je samo oko 100 rubalja.

Oblik ispuštanja Sumamed, azitromicin

Sumamed je dostupan u dva oblika: u obliku tableta i u obliku praha. Azitromicin je dostupan u obliku tableta, sirupa, kapsula.

Prisutnost raznih oblika oslobađanja omogućuje vam da preciznije odaberete dozu lijeka. A sirup i kapsule vrlo su prikladni za djecu.

Doziranje i davanje

Upute za upotrebu Sumameda i azitromicinaSumamed. Uzima se jednom dnevno, prije obroka (na sat ili dva), doziranje ovisi o bolesti i liječnik ga određuje. Sumamed može uzrokovati nuspojave: mučnina, proljev, ponekad bol u abdomenu, ponekad nadutost i vrlo rijetko - osip na koži.

Kontraindikacije za uporabu: preosjetljivost na lijekove makrolidne serije, lijek je propisan s pažnjom pacijenata s oštećenim funkcijama jetre i bubrega, alergijskih bolesnika. Tijekom trudnoće i laktacije, bolje je suzdržati se od korištenja Sumameda.

Predoziranje lijeka: mučnina, povraćanje, privremeni gubitak sluha. Potrebno je prati želudac i simptomatsko liječenje.

Azitromicin - jer je analogan Sumamed, indikacije za uporabu, Doze i kontraindikacije identične su u njima. Uz Azitromicin, još uvijek postoje jeftini analogni pokazatelji Sumama:

 • Azitroks;
 • Flemoxin Solutab;
 • Hemomitsin;
 • Azitrus;
 • Augmentin;
 • amoksiklav;
 • Zi-Factor.

Dakle, što trebam dati prioritet: Sumamedu ili azitromicin? Nema ni jednog odgovora na ovo pitanje: to su dva apsolutno identična priprema, s istom aktivnom tvari.

Metode primjene, doza lijeka, nuspojave - svejedno. A korisnici kažu isti učinak nakon aplikacije. Razlika između njih samo u troškovima i zemlju koja proizvodi.

Međutim, uvijek je vrijedno sjećati se da odabir lijeka, ili njegov analog, može učiniti samo liječnik! Samoregulacija nije nužna u svim okolnostima.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan