uawildoleft.com

Opis riblje pastrve. Razlike između mora i rijeke variraju

Opis izgleda pastrveTrout je skupni nadimak za nekoliko vrsta lososne ribe "pastrve". Ova prekrasna i nevjerojatno ukusna riba može se naći u bilo kojem spremniku naše zemlje. Istina, hvatanje nije tako lako. Potrebno je svu vještinu nepogrešivog ribara da razmisli o ovoj ribi u svojim rukama. Trout se može pržiti, dimljeno, slano, pa čak i pojesti sirovo. Kavijar se smatra ukusom ruske kuhinje.

Vanjske karakteristike

Karakteristike boja ovise o staništu. Postoji morska pastrva i rijeke. Različitost je podijeljena u dvije velike podvrste u boji: bijele i ružičaste. Na primjer, pomorski i riječni flycatcher potpuno različite boje, t. Da. Morskog okoliša se razlikuje od rijeke kod prisutnosti predatora, slanost, voda i klimatskih uvjeta na određenom području.

Mužjaci su nešto manji od ženki. Žena može doseći duljinu od 1 metar i težiti 20-25 kg. Standardna tjelesna težina ove ribe varira od 400 do 700 grama, a duljina tijela je 30-40 cm.

Ozyornaya

 • Izgled.

Gdje žive pastrve?Šarolika jezera odnosi se na obitelji lososa, slatkovodnog tipa, polu-grabežljivca. Ozernoy predstavnik ove vrste je svojstven u tamnim bojama i svijetle, ovisno o staništu. Ako je voda u jezeru tamna i muljevita dna, onda losos ima tamnu boju s velikim crnim točkama na leđima. Ako je voda čista s laganim pješčanim tlom, onda će boja ribe biti prikladna.

Trout ima oblik torpeda, dopuštajući mu da se kreće velikom brzinom za velike udaljenosti. Glava malena, proporcionalna prtljažniku. Njuška ima oblik tupog. U čeljusti postoje dva reda trajnih zuba. Trbuh je hrđavog sjene.

 • stanište.


Što je pastrva?Jezero pastrva živi u planinskim jezerima Europe slatkom vodom. U rezervoarima gdje se nalazi pastrva, temperatura vode je vrlo niska. Zato se ovaj tip motley naziva "hladnokrvno". Ova pastrva može živjeti u uvjetima koji nisu pogodni za druge osobe, gdje je temperatura vode 20 ° C i niža.

U Rusiji jezerska pastrva može se naći u Ladoga ili Onega jezerima. Na velikim jezerima nalazi se tzv. Donja pastrva, tijelo ove ljepote može doseći 15, 20 i čak 30 kg.

 • Mrijest.

Seksualna zrelost jezerske pastrve doseže tjelesnu težinu od 2 kg. Za mrijest, ženke zametka su se uzdizale od jezera do rijeka i u šljunku s šljunčanim dnom ili u rudnicima mrijeste kavijara. Mladi losos u najvećem dijelu ostaje i raste u rijeci, postajući riječna zajednička pastrva. Neka se jaja ponovno spuštaju u jezero i vode život u jezeru.

 • Hrana.

Pastrve jezera se hrane kukcima ili jajašaca drugih osoba. Međutim, mogu jesti i jaja ako nisu dovoljno pokrivena. U prehrani se mogu dobiti i male životinje, bazen. Najaktivnije razdoblje pastrve u jakim vjetrovima ili u kišnom vremenu, veliki broj različitih insekata pada s drveća. U tom razdoblju možete vidjeti skakanje pastrve za leteću "hranu". U vrlo vrućem vremenu, ova riba drži blizu plavetnila ili "zimski san" u svojim jazbinama.

duga

 • Izgled.

Što izgleda ribnjak pastrve?Iridescent pestrushka uživa veliki uspjeh vlasnika privatnih ribnjaka. Ovdje se uzgajaju za ribolov ili obožavatelje da uživaju ribu. Salmon ima zlatnu boju, uz strane je izražena crvena crta, prebacuje se do komada, koja se manifestira tijekom mrijesta. Gornje peraje i rep imaju crne točke duž čitavog perimetra. Srednje usta, male oči. U čistim vodama, ona ima svjetlo ton i zove se bijeli losos.

 • stanište.

Domovina duginog lososa je Sjeverna Amerika. Arkadna pastrva živi u slatkovodnim rijekama. Ova vrsta je više potrebna kisika, tako da se čuva na površini vode. Takva riba ne može živjeti u ribnjacima gdje se voda zamrzava. No, ovaj pestrushka je u potpunosti sposoban živjeti u toplijim vodama, za razliku od potoka pastrve.

 • Mrijest.

Seksualno sazrijevanje žene dolazi samo u četvrtoj godini života, muški se razvija godinu dana brže. Vrijeme mrijesta je 1,5-2 mjeseca. Kavijar ima veliki promjer od 5-6 mm. Nakon rezanja, jaja se još hrane na štetu žumanjke, a nakon drugog tjedna života počinju se hraniti.

 • Hrana.

Odrasle pastrve su grabežljivci, pa jedu rakove, male ribe i insekte. Pestruška savršeno ulovi matice i žabe. Nakon mrijesta riba postaje aktivnija i vrlo brzo dobiva na težini. Što je veća starost lososa, više riba ulazi u predatorsku prehranu.

Creek

 • Izgled.

Za razliku od duginih i jezerskih pastrva, puzanje raznobojno ima blago spljošteni oblik tijela. Trbuh ima bijelu boju. Gornji dio tijela je sivkasta sjena s crnim i crvenkastim mrljama duž perimetra. Donje peraje su narančaste. Srebrnasti put prolazi duž grebena. Rep je tamnosive boje. Njuška je srednje visine iste boje. Oči su mala.

 • stanište.

Kako uhvatiti pastrvuSalmon nastanjuje SAD, Norvešku i zapadnu Europu. U Rusiji se nalazi u bazenu Kaspijskog, Bijelog, Azovskog mora. Ovaj prekrasni obiteljski losos može se vidjeti u planinskim rijekama i šumskim potocima. Za potok pastrve Uvjeti udobnosti smatraju se temperaturnim režimom do 20 ° C, koncentracijom kisika od 2 mg / l.

 • Mrijest.

Pravo je vrijeme za uzgoj proljeće. Izglađivanje lososa potoka od večeri do ponoći, a zatim odlazi na odmor i nastavlja s mrijesta samo ujutro. Za mrijest od pite, žene idu uz rijeku do halist dna. Ovdje također započinje aktivno vydyotyvanie.

 • Hrana.

U maloj dobi, pastrva se hrani isključivo na insekata. S godinama, sve prosječne ribe, pa čak i predstavnici takve vrste, prikladni su za hranu. Piljane hranjene su žabama, malim životinjama. Svi predstavnici lososa imaju božansko meso sa slatkim okusom. Profesionalni kuhari i kućanice jako cijene.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan