uawildoleft.com

Upotreba aversektinske masti za liječenje mačaka i pasa

Kako koristiti aversektinsku mastParaziti se često pojavljuju na koži kućnih ljubimaca. To se može dogoditi čak i kod životinja koje ne napuštaju stan. Larve mogu ući u stan na obuću ili odjeći domaćina.

Ako je mačka, pas ili papagaj pojavljuje svrbež kože, često svrbež ili iskustvo drugih neugodnih osjećaja, dolaze u pomoć Aversektinovaya mast - djelotvoran veterinarskog lijeka, koji je u kratko vrijeme da pomogne nositi se sa buhama, ušima, uho grinje i uši.

Ako je mačka, pas ili papagaj pojavljuje svrbež kože, često svrbež ili iskustvo drugih neugodnih osjećaja, dolaze u pomoć Aversektinovaya mast - djelotvoran veterinarskog lijeka, koji je u kratko vrijeme da pomogne nositi se sa buhama, ušima, uho grinje i uši.

Zbog visoke učinkovitosti i niske troškove medicine donijeli su vrijedno mjesto u setovima prve pomoći mnogih vlasnika kućnih ljubimaca.

Aversectin mast se može koristiti za liječenje dermatoloških bolesti, ne samo kod mačaka i pasa, već iu papagajima i krznenim životinjama.

S pravilnim poštivanjem zahtjeva instrukcije, upotreba lijeka tijekom jednog liječenja pomaže u uklanjanju bolesti kože. Prije uporabe lijeka trebate se obratiti veterinarki koji će potvrditi prisutnost parazita životinjske kože.

U pravilu, kućni ljubimci su vrlo dobro podnosi lijekove koji ne nadražuje i ne akumuliraju u tijelu, ne izaziva alergijske reakcije, ima nisku toksičnost za pse i mačke. Čak i uz produljeno korištenje sredstva životinje ne doživljavaju ovisnost i nuspojave.

Međutim, valja napomenuti da je zabranjena upotreba aversektične masti za liječenje dermatoloških bolesti kod ljudi.Aversektin mast je kompleks veterinarski lijek koji ima insekticikaricidna svojstva. Lijek brzo uklanja demodekoznyh grinje, grebene, ektoparazite i insekte koji krvopiju.

Lijek ne samo da uklanja parazite, ali također sprječava razvoj komplikacija i ublažuje životinju patnje povezane s brojnim ugrizima insekata.

Sastav pripravka i oblik otpuštanja

Opis averseectin mastiSastav lijeka je aktivna tvar aversektin C. Ova tvar je posebno razvijena za borbu protiv parazita kože kod kućnih ljubimaca i ptica.

Lijek je svijetlo smeđa mast s određenim mirisom.

Kako mast djeluje

Nakon primjene, lijek brzo apsorbira u kožu, potiče aktivnost stanica na području najveće koncentracije insekata i ima insekticidni učinak.

Aktivna tvar, koja je dio lijeka, utječe na membrane stanica mišićnog i živčanog tkiva parazita, što rezultira paralizom i umrijeti. Lijek je siguran za kućne ljubimce, ne uzrokuje alergije, iritaciju, ne utječe na potomstvo.

Maksimalna koncentracija lijeka u tijelu životinje primije se 3-5 dana nakon upotrebe sredstva. Nakon 10 dana aktivna tvar se izlučuje iz tijela.

Upozorenja za uporabu

Aversektinovaya mast koristi za liječenje životinja afliktiranih demodex, otodekozom, enthomosis, zajednički kraste, sarcoptic šuge, notoedrozom.

Korištenje lijeka može biti samo nakon što je bolest dijagnosticira specijalist. Samodopad može naškoditi zdravlju kućnog ljubimca.

Kontraindikacije i nuspojave

Aversectin mast, kao i drugi lijekovi, ima niz kontraindikacija, stoga pažljivo pročitajte upute za uporabu prije upotrebe.

Primjena lijeka zabranjeno je liječenje kućnih ljubimaca u sljedećim slučajevima:

  • Učinak averseectin mastiindividualna netolerancija na komponente lijeka;
  • trudnoća;
  • razdoblje dojenja;
  • dob životinje je do dva mjeseca;
  • nedavno je prenijela zarazne bolesti.

Također se ne preporučuje uporaba masti za liječenje oslabljenih i bolesnih životinja.

Lijek ne uzrokuje nuspojave. U rijetkim slučajevima životinja može imati osip kože, mučnina, povraćanje. Obično je to zbog povećane osjetljivosti na sastojke masti.

Aversectin mast za mačke

Prije upotrebe pazite da mačka nema alergijsku reakciju na lijek. Da biste to učinili, morate širiti maleni komad kože na mast. Ako nema reakcije kože, lijek se može koristiti prema uputama i propisima liječnika. Za liječenje bolesti kože kod ljudi, lijek se ne koristi.

Dozu lijeka izračunava se uzimajući u obzir vrstu, starost i stanje životinje. Aversektinska mast za ljude se ne koristi.

Za primjenu masti koristi se pamučni brisel ili pamučni sloj. Lijek se nanosi tankim slojem na koži i utrlja laganim pokretima masaže.

Upotreba alata koristila je životinju, trebali biste koristiti ovaj postupak:

  • Primjena averseectin mastiPrije tretmana, uklonite kosu s kože, operite kožu, temeljito osušite, uklonite korice;
  • koristite spatulu ili pamučnu podlogu za primjenu proizvoda;
  • priprema se koristi brzinom od 0,2-0,3 grama po kvadratnom centimetru obrađene površine;
  • u liječenju buha i ušne pomade treba primijeniti na mjesta koja nisu dostupna lizanju - grebena i stražnja strana glave.
  • Kada koristite mast za liječenje ušiju, čašica treba polom složiti i lagano masira u blizini baze. Uši se mogu nositi s vatom. Prije upotrebe proizvoda, uši moraju biti temeljito očišćene od prljavštine i prljavštine. Lijek treba staviti u oba uha. Da biste ravnomjerno nanijeli mast, možete otopiti lijek u vodenoj kupelji. Mast se može ublažiti u tekuće stanje i uranjati u uho kanale.

Za liječenje psoroptoze i otodekoze Aversectin mast nanosi se dvaput s prekidom od 5-7 dana.

U liječenju demodokoze kod mačaka, lijek se koristi kao dio kompleksne terapije u kombinaciji s antimikrobnim i antifungalnim sredstvima. Na kraju tijeka liječenja treba izvesti struganje, što će potvrditi odsutnost krpelja. Ako je rezultat nezadovoljavajući, ponovite postupak. Nakon tretmana, zamijenite leglo u životinji. To će spriječiti ponovno uzgoj insekata.

Analozi Aversectin masti

Koje su analoge mlaznice averseectinAko se koristi Aversectin mast za liječenje mačke ili psa je nemoguće. Lijek treba zamijeniti sličnim lijekom. Prema mišljenju stručnjaka i vlasnika kućnih ljubimaca, pozitivno dokazano takve veterinarskih lijekova sumpornom pomasti Terbiks, lamisil, Soultz, benzil benzoat, katran mast, ketokonazol, Mioseptin.

Recenzije

Ovo je jedan od rijetkih učinkovitih i pristupačnih lijekova prikladnih za liječenje valovitih papiga. Na moj papagaj vrlo često se pojavljuju na kljunu rastu. Aversectin mast pomaže riješiti ovaj problem u kratkom vremenu. Za liječenje ptice, koristim pamučni bris, koji se primjenjujem na rast.

Nisu zabilježene nuspojave nakon uporabe lijeka. Nakon dva tjedna liječenja, kad je lezija gotovo nestala, temeljito sam oprao kavez, zamijenio napojnicu, pio zdjelu i igračke. Te mjere sprječavaju ponovnu infekciju. Averseectin mast za papiga koristila su moja poznanstva, da bih spasila moj papagaj od izraslina na šapama. Među nedostatcima mogu primijetiti da je lijek vrlo teško primijeniti na kljun, pa ga morate zagrijati malo.

Mast je propisao veterinar za liječenje entomoze u mačiću. Lijek se upotrebljava za treći tjedan. Rezultat je, ali liječenje je vrlo sporo. Htio bih brže djelovati. Zadovoljava nisku cijenu lijeka.

Mačka je imala čeljust uha nakon šetnje ulicom. Veterinar je preporučio upotrebu Aversectin masti za liječenje. Lijek je korišten s pauzom od 4 dana. U roku od mjesec dana uspjeli smo spasiti životinju od parazita. Sada moje uši više ne svrbe.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan