uawildoleft.com

Riba obitelji kopara: značajke, vrste, stanište

Koje su ribe povezane s bakalaromRiba iz obitelji kitova, u pravilu, živi u slanim rezervoarima smještenim na sjevernom dijelu planeta. Postoji oko 100 vrsta riba, ali od njih samo jedan predstavnik može živjeti u slatkoj vodi. Radi se o burbotu. Preostala riba pripadaju stanovnicima mora. Mnogi ljudi, koristeći njihovu ribu, ne mogu ni pogoditi da može pripadati obitelji s bakalarom. Ovaj članak će vam reći što je obitelj.

Izgled i dimenzije

Ova vrsta u stražnjem dijelu može imati dvije ili tri peraje. U analnoj zoni, u pravilu, postoji i nekoliko peraja. Izvrsna peraja u području repa. Za ribu ove obitelji, prepoznatljiva je apsolutno sve peraje bez bodljih zraka.

Svi pojedinci obdareni su velikim rupama za škrge i male antene u području brade. riba obitelj bakalara karakterizira plitke ljuske. U osnovi, sve ribe, osim burbot, vole živjeti u malim stadima i ostati blizu dna.

Riblji šafran može biti velikVeličina i težina mogu biti vrlo različiti. Na primjer, pojedinci koji se hrane isključivo na planktonu, manje su grabežljivi predstavnici ove obitelji. Od bakalara, najmanji je vrsta gadikulus dubokog mora. Prosječna duljina ova riba je 12 centimetara. Možete je upoznati u sjevernom dijelu Atlantika. Jedna od najvećih vrsta je atlantski bakalar. Dimenzije duljine do 1,8 metara.

stanište

Te ribe žive svugdje na sjevernoj hemisferi. Oko pet vrsta može se naći u južnom dijelu planeta. Svi bakaleri žive u morskoj vodi. Izuzetak od pravila bio je samo burbot, koji osjeća se sjajno u slatkim vodama Europe, Azije i Amerike. Najveći broj stanovnika nalazi se u istočnom Atlantiku. I, naravno, voda ekvatora postala su jedno zajedničko stanište ove obitelji.

obrok

Budući da u ovoj obitelji postoje grabežljivci i ljubitelji biljnih delicija, onda njihova prehrana je vrlo različita. Od svih predstavnika vrijedno je spomenuti pollock i bakalar. Oni vole jesti rakove, a vrlo velike. Masnoća, dobivena kada jede životinjsku hranu predatora, pohranjena je u njima u jetri.

Prijateljstvo i ribolov

Vrsta se ponavlja, u pravilu, u slanoj vodi. Neki predstavnici više vole ovu akciju više desalinizirane vode. I samo mali broj vrsta koristi riječni teren za mrijest.

Seksualna zrelost riba događa se nakon 3 godine. Neke vrste, na primjer, bakalar, spremni su za nastavak roda tek nakon 8 godina života.

Prijateljstvo traje dosta dugo, što traje nekoliko godina. Zbog svoje plodnosti, riba bakalara u mogućnosti spasiti oko milijun jaja. No, svi članovi ove obitelji nisu sposobni proizvoditi toliko "male ribe". Na primjer, Navaga, ne postavlja više od dvije tisuće jaja u isto vrijeme.

Putassu - riba obitelji bakalaraRazdoblje reprodukcije događa se u hladnoj sezoni. Ili zimi ili rano proljeće. Temperatura vode ne smije biti veća od 0 stupnjeva.Neposredno od prvog dana svog postojanja, većina krumpira prenosi struja koja im omogućuje da se šire posvuda.

Ova obitelj riba smatra se vrlo popularnim i raširena zbog prisutnosti u svom mesu mnogih korisnih minerala. Svake godine ulovljene su do 10 milijuna ribe.

Najčešća lovna riba su:

 • bakalar;
 • saithe;
 • Pollock;
 • bakalar Atlantski.

Posebno popularan je filtar ove obitelji, kao i jetra, zasićena ogromnom količinom korisnih vitamina.

Vrste bakalara

Postoji mnogo vrsta gadoida na svijetu. No najpoznatiji su:

 • gadget;
 • Whiting;
 • Pollock;
 • Molva;
 • sjeverna navaga;
 • manić:
 • bakalar Atlantski.

Gadikul

Gadikul - kakva je to ribaGadikul se smatra najmanjim predstavnikom svoje obitelji. voli živjeti u dubinama. Obilježje ove vrste su velike oči koje zauzimaju veći dio glave.

U prosjeku, riba doseže veličinu od samo 12 centimetara. U rijetkim iznimkama, to može biti čak 15 centimetara.

Glavno stanište je Mediteran.

pišmolj

Merlang - staništeOva vrsta uglavnom živi u blizini obale Europe. Ponekad ga možete vidjeti u Crnom moru. Prosječna duljina ove vrste je oko 50 centimetara.

Glavna hrana sastoji se od malih rakova i male ribe, kao gerbil. Uglavnom živi u plitkim dubinama. Seksualna zrelost traje 2 godine.

Alaska Pollock

Jedna od najpoznatijih vrsta bakalara - Alaska PollockVeliki grozd ove vrste riba nalazi se u sjevernom dijelu Tihog oceana. Pojavljuje se isključivo u hladnoj vodi na dubini od oko 600 metara. Samo tijekom mriješćenja, odabrano je za obalu. Spremni za reprodukciju od 3 godine.

Prosječna veličina vrste je oko pola metra. Smatra se najbrojnijom ribom svoje obitelji.

Molva

Ovo je jedan od predstavnika mesožderke pasmine. Poželjno živi na dnu. Pojedinac može doći 1,8 metara duljine. U usporedbi s drugim vrstama bakalara, moljac je spreman za reprodukciju mnogo kasnije. Obično se to događa nakon 8 godina.

Sjeverna Navaga

Sjeverna Navaga - staništa i značajkePredstavnici ove vrste uglavnom žive u Bijelim i Karama. Pokušajte se približiti obali. To je osobitost da ide u rijeke tijekom mrijesta. ali proces uzgoja provodi se izravno u morskoj vodi. Zbog ljubavi prema hladnoći, ribe se umnožavaju samo zimi, pod debelim slojem leda. Odložene jaja se drže na tlu. Njihov razvoj se odvija u roku od 4 mjeseca.

Prosječna duljina ribe je 30 centimetara. Omiljeni favoriti za njih su crvi i mala riba. Oni ubijaju navagu, u pravilu, u jesenskim i zimskim razdobljima.

manić

Ribljica se odnosi na bakalarOvo je jedina riba takve vrste koja živi u slatkoj vodi. Staništa su spremnici koji se nalaze na sjevernoj hemisferi.

Poželjno odabire mjesta boravka u čistom vodenom tijelu čije je dno razbacano kamenjem. U ljeto, burbot hibernates, buđenja u sredini jeseni. Propagira se samo zimi. Ne sviđa se dnevna svjetlost.

Prosječna duljina bušotine je 50 centimetara. Težina oko pola kilograma. Ponekad može biti vrlo velika, mase veće od 20 kilograma i duljine do 12 metara.

Atlantski bakalar

Atlantski bakalar - komercijalni roboviOva vrsta bakalara nalazi se u Crvenoj knjizi. Prosječna duljina je 60 centimetara. Sastoji se od malih rakova i haringa. Uglavnom stanište je Atlantic. Riba umnožava nakon 8 godina, dostižući težinu od 4 kilograma.

Treba napomenuti da apsolutno sve riblje ribe imaju nevjerojatan okus. Osim toga, njihovo meso i jetra nisu samo ukusni, već i korisni zbog sadržaja ogromne količine korisnih minerala.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan