uawildoleft.com

Daleki Istok Kamchatka rak

Opis kraljevog rakovaKamčatka rakovica visoko je cijenjena na svjetskim tržištima. Japanci ga zovu kraljevskim i nije slučajno. Meso kraljevskog rakova je poslastica, a konzervirana hrana koju proizvodi proizvodi vrlo je popularna diljem svijeta. Među predstavnicima takve vrste Kamchatka rakovica impresivno je veličine. Veliki mužjak može imati škrinjicu do 20-26 cm i težak do sedam kilograma. Raspon njegovih udova je impresivan, u pojedinim pojedincima širina od kraja jednog dijela do drugog može biti do pola i pol metra.

S gledišta zoologije, rakove - to je rak, ali samo kratkotrajni. Mala glava rakova je skrivena ispod ruba ljuske, gdje postoji odgovarajuća depresija. Sva ostala tijela imaju značajne razlike od uobičajenih predstavnika rakova. Trbuh rakova je kao da je konkavan prema dolje i, gledajući odozgo, može se promatrati samo glava i dojka.

Daleki istok rakova

Najveća koncentracija ovih rakova koncentrirana je, prema znanstvenicima koji studiraju svoje studije, na zapadnoj obali Kamčatke.

Stanište kraljevog rakova:

 • Okhotskovo more;
 • More Japana;
 • Beringovo more.

Impresivan, u usporedbi s drugim rakovima, veličina i vrlo nježan hranjiv meso doveli su do industrijske ribolovne namjene. Valja napomenuti da je rakovica na istočnoj obali na području Rusije bila privučena posebno u Barentsovo more sredinom prošlog stoljeća.

Pravi pandža kraljevskog rakova uvijek je malo veći od lijeve strane, ali se nalaze na prvom paru hodajućih udova. Takva struktura tijela nije slučajna: jednostavno krije lijevu kandžu i izvlači svoje pravo, razbiju dagnje ili školjke svojih žrtava. Lijevi pandža također je potreban za njega da pošalje odstranjenu hranu do odredišta. S njom je pomoć koju hrani.Zadnji par udova malo je nerazvijen i nalazi se u šupljini gdje su škrge skrivene. Četke hitinoznih dlaka na njima pomažu raku da čisti škrge iz ostataka hrane.

Šetajući udovi, oklop, trbuh i glavu u cijelom području prekriveni su malim, ali prijetećim, trnjem. Oblik glave i ljuske sličan je pentagonu. U svakom slučaju rakovica ima pet parova udova.

Način života kralja rakova

Reprodukcija kraljevog rakovaKamchatka rakovi hrane se bentoskim beskralježnjima, u svojoj prehrani su rakovi morskih urušenja, ascidi, mekušci i zvijezde mora.

Taj reprezentativac artropoda Kamčatke raste tijekom razdoblja mulja, kada se kititinovo pokrivanje omekšava i postepeno se pojavljuje nova. Kada se na mjestu stare ljuske pojavljuje nova, mekana i elastična, rakovica počinje intenzivno rasti tri dana. Zatim školjka postaje tvrda, kititin je impregniran vapnom, a rast artropoda je zaustavljen. Tijekom sljedećeg molt, cijeli postupak se ponavlja.

U različitim dobnim kategorijama molting se događa na različitim frekvencijama, a to su:

 1. Prva godina života - do 12 puta;
 2. 2. godina života - do 7 puta;
 3. od 3. godine do 9. godine života - 2 puta;
 4. od 12 ili 13 godina - 1 puta u 2 godine.

Ukupni očekivani vijek trajanja ne prelazi 20 godina. Seksualno sazrijevanje kod muškaraca događa se tek u desetoj godini života, dok je kod žena već u osmom, a čak sedmom. Vrijeme zrenja jaja je jedna godina, tijekom kojega žena nosi sve na trbušnim nogama, u iznosu od 20 tisuća do 300 tisuća komada.

Stanište kraljevog rakova je morsko dno, gdje se s pravom može smatrati kraljem, uzimajući u obzir njegove veličanstvene dimenzije. U potrazi za hranom rakovica može se preseliti šarke, prolazeći desetke milja u potrazi za boljim uvjetima.

Velika brzina kretanja duž morskog dna, dosegnuvši do 1,8 km / h, Ovaj stanovnik Kamčatke postiže nauštrb snažnih i masivnih mišića na udovima. Pokret se izvodi bočno ili naprijed, međutim, unatoč snažnim udovima, rakovi ne mogu kopati u zemlju.

Kako kralj rakovica pasmina?

Tamo gdje živi Kamchatka rakSvako proljeće, kada su uvale oslobođene od leda, zimski hidrološki dopire do zimovališta za rakove. U ovom trenutku, oni počinju migrirati bliže obali. U ovom slučaju mužjaci i ženke migriraju odvojeno jedan od drugoga.

U ovom trenutku ženke nose dvije vrste goveda. Na trbušnim nogama imaju kavijar, u kojem se embriji već razvijaju. A u genitalnim kanalima i jajnicima imaju kavijar, koji još nije oplođen.

Kad veći broj žena počinje prići obali jaja na trbušne noge počinje masovno Šrafura nakon toga mužjaci i ženke se nalaze u toplim obalnim vodama, gdje je temperatura vode varira od 2 do 4 stupnjeva Celzija. Tamo, na dubini od 15 do 75 metara, odvija se oplodnja.

Kako se proces oplodnje odvija

 1. Promatrajući mužjake i ženke u uvjetima akvarija, možemo zaključiti da postupak parenja počinje upravo u trenutku muliranja u ženki. U ovom trenutku, mužjak uzima ženku po kandžama i drži je dok ne odbaci školjku.
 2. Molting traje oko sedam dana, a nakon što je žena u potpunosti osloboditi od njegova starog oklopa, muškarac ljepila na bazi svojih udova s ​​trakom spermatofora, to gnojenje.
 3. Neposredno nakon što se ženka oplodi, mužjak ide na dno, gdje se vrši muliranje.
 4. Nakon nekoliko dana, a ponekad čak i nekoliko sati, ženka osvaja unutarnja jaja i tekućina koja otapa vrpcu zalijepljenu od muškog. U ovom trenutku, jaja se gnijezde s spermatoforima i, uz pomoć ljepljivih membrana, umetnu u dugačke prozore. Između tih stabljika također prožet nekoliko komada, a onda skrenuo na trbušne vlasi udova u žena, koja sortira ih i pere morsku vodu.

Nakon gnojidbe i moultinga Ženke su cijelo ljeto blizu obale, gdje temperatura ne pada ispod 15-17 stupnjeva. U ovom slučaju mužjaci obično idu dalje na dno, gdje je temperatura u rasponu od 7 do 10 stupnjeva.

Cijelo ljeto kroče niz morsko dno u potrazi za hranom i skloništem. U ovom trenutku u jaja aktivno razvijaju zametaka, ali s početkom zime njihov razvoj zaustavlja. Samo u proljeće, samo nekoliko tjedana prije valjenja, embrij počinje aktivno rasti. Počeci izlijevanja, jaje jednostavno puknu na pola, otpuštajući novu osobu.

Rast kraljevog rakova

Značajke kraljevog rakovaLarve rakova su prilično drugačije od odraslih. Imaju izduženu glavu i prsa sa samo tri trnja. Duga trbuh i nema udova za kretanje. U roku od nekoliko mjeseci, larva mora jednostavno plutati duž struje, i gurati iz vode uz pomoć trajnih čeljusti, koji istovremeno obavljaju funkciju stopala.

Tijekom tih dva mjeseca uspijevaju proliti četiri puta, dok se njihova struja nose daleko od milja daleko od mjesta izlijeganja. Tada se pojavljuje peti molt, a larva već stječe neke obrise pravih rakova i potonule na dno.

U odraslim larve pojavljuje se ljuska, snažno nalik ljusci odrasle osobe. Četiri para hodajućih udova se pojavljuju, trbuh se skraćuje. Nakon što je potrošeno oko 20 dana na dnu, larva se ponovo javlja. Ovaj put već stječe sve značajke odraslih rakova.

Pržiti u dobi od oko 6 do 7 godina može imati širinu ljuske u rasponu od 5 do 8 centimetara. Poput odraslih, migriraju u velikim stadima, samo odvojeno od njih. U sedmoj godini života žene postaju spolno zrele i počinju se odmaknuti od muškaraca, u ovom trenutku počinje proces formiranja odraslih škola.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan