uawildoleft.com

Značajke svih vrsta biljaka u stepi

Biljke stepeSteppes su vrsta vegetacije koju zastupa zajednica višegodišnjih zeljastih biljaka otpornih na sušu s nadmoćom travnjaka, rjeđe četinjača i lukova.

Distribuiraju se tamo gdje ima vrlo malo oborina, a klima je umjereno topla.

stanište

Katran TatarAko analiziramo zemljopisno mjesto stepa reljefa na globusu, ustanovit ćemo da su najčešće stepeni formirani u unutrašnjim područjima kontinenta.

Stepa regije umjerenih pojaseva južne i sjeverne hemisfere klasificiraju se kao bezvodni vodotokovi, suhe vruće klime, dominantnost zelenog žita na tamnom kestenu i zemljišta chernozem.

Steppovi prevladavaju nad ovim područjem, promijenjeni digresijom pašnjaka i pokazuju zajednice niskih trava na ispašu s prevladavanjem mačjeg i pelina. Među ostalim, stepeni su mješoviti bilje i razni grmovi. Pored planinskih stepa, na ravničarskim malim ulomama solonetskih stepinskih biljaka, kao što su pelina, anisle itd., Ostali su mali. Za stepu na ruševinama, timijan, kukuruz i druge biljke su specifične.

sistematizacija

Prema istraživanjima znanstvenih radnika, prema klasifikaciji biljaka, stepa se može podijeliti u dvije vrste:

  • livada (u šumi-stepa području);
  • tipična (u stepi zoni).

Postoji mnogo različitih biljaka, a neke ćemo detaljnije razmotriti:

Mrtvačnica

MrtvačnicaDvogodišnja ili višegodišnja biljna zeljasta biljka. Visina postrojenja je oko jedan i pol metara. Stablo jednodijelno, ravno, rašireno prema gore. Ostavlja pincete, velike duljine od 10 do 25 cm i širine od 4 do 10 cm. Ostavlja rozetu s peteljkom, sesije, stalobeskompleksom.

Zeleni su na vrhu, a dno je prekriven snježnim bijelim pijeskom, na rubovima su slabe trnje. Cvjetovi se skupljaju u sferičnim cvjetovima plave-bijele boje. Promjer globularne glave je 4-5 cm. Voće su achene. Raste među grmovima u dolinama rijeka, na pustošima i rubovima.

Yarrow zajedničkiYarrow zajedničkiVišegodišnja biljka - obiteljska kompozita s uspravnom stablom. Njegova visina varira od 45 do 62 cm, a listovi cauline su pinnately podijeljeni, podijeljeni na veliki broj lobula. Cvat - korymbose.

Mala, snježnobijela cvjetova (ružičasto-lila ili crvena). Cvjeta jako dugo u lipnju i kolovozu, raste na brdima svugdje, može rasti i na livadi stepe. Često pada na strmim padinama.

Asparagus officinalis. Asparagus officinalisVišegodišnji zeljasti biljka - obitelj je ljiljan. Štap špagica je uspravno, visina je do 150 cm, razgranana. Listovi su presavijeni u vagu, u sinusima stabljike formiraju se modificirani izbori, nalik listovima. Kamuflaža stabljika je čak, svijetla, formirajući izbojke.

Koriste se kao biljka povrća. Cvjetovi su smaragdno-žuti. Voće - tamnocrvena boja (bobica). Cvjeta u lipnju - srpnju. Šparoga može rasti u livadama, među malim šumama, u stepama i, naravno, na obroncima planina.

Adonis proljeće

Adonis proljećeZeljasta biljka obitelji žabnjakovke. Odlikuje se ranim cvatnje (od 40 do 50 dana). Prvi cvjetovi su, kao i uvijek, veliki, blijedo žuti, jantarni, apikalni.

Na početku cvjetanja (visina grma je od 10 do 15 cm), au doba plodnosti dostiže 35 do 65 cm, a dolazi gotovo posvuda:

  • u svakom grmu od 3 do 15 generativnih;
  • i od 4 do 22 vegetativnih procesa.

dobričica. dobričicaBiljka je iz obitelji labiata. Ima pukotinu i razgranatu stabljicu. Korijenje, stvaranje novih stabljika. Listovi su okrugli, u obliku bubrega, petiolate. Cvijeće za 3-5 komada. nalaze se u središnjem lišću, male, ljubičasto-plave ili azure-ljiljane.

Pedicels pet puta kraći od čašice, s braštima. Visina stabljika varira od 10 do 35 cm i rasprsne u svibnju i lipnju. Rusty može uz bujice i na obroncima brežuljaka.

Svinjska smeđa perforirana

Svinjska smeđa perforiranaVišegodišnja biljna biljka - obitelj lovac na foke. Stabljika ravno, vysyu od 45 do 75 cm, gola, s 2 lica. Listovi su izduženi. Na lišćevima razbacane kutije s naljepnicama, koje izgledaju kao rupe, stoga ime - holeted St. John`s Wort.

Cvjetovi su brojni, žuto-zlatno nijansu, sakupljeno u širokom panici, gotovo zaštićenom cvatu. Šiljci su istaknuti sa holističkim rubom. Latice su dvostruko jarke sepale, cvatu u lipnju i srpnju. Rižoto nije gusta i stabljike ga ostavljaju.

Veronica hrastovog drveta

Višegodišnja biljka. Zeleni izbojci su sačuvani tijekom cijele godine. Listovi su postavljeni suprotno. Postoji jedan plamen i dvije stabla u cvijetu. Plod Veronica je komprimirana kutija. Raste na livadnim mjestima.

knotweed. knotweedTvornica heljda obitelji, Visina varira od 15 do 40 cm, ima čak i širenje stabljike. Listovi su lancasti ili eliptični, maleni, s kratkom kralježnicom. Cvjetovi su prisutni u akselima lišća i podijeljeni su duž cijele biljke. Corolla cvijeta je glatka ružičasta. Voće je matica (trogrena).

Cvjeta od svibnja do listopada. Raste na stazama, avenijama, u dvorištima, na pašnjacima. Usput, na pašnjacima, gdje postoji veliko prekomjerno opterećenje stoke, sve varijacije biljaka pate, međutim, samo, a ne legla.

Zreli zajednički

zimska salataObrađena je od zeljaste biljke crucials. Svijetle zelenkaste rozete od grožđa izrezbarenih lišća. Raspusti se u svibnju i lipnju.

Uz obilje vlage i sunca od rastopljenog snijega u silovanje munje brzo cvjetni postupak se ispruži četkom žutih cvjetova.

Voće je više sjemena, snažno. Med je izvrsan.

ljubičasta

Odnosi se na ljubičastu obitelj. Stablo dostiže oko 30 cm. Peteljice velikih, široko-srčanih lišća (žljebova). Stipule su velike, zahrđale crvene boje. Raste na brdu, na mjestima s niskim pokrovom trave. Također će lijepo rasti na kamenjarima površine.

pelin. pelinObitelj (Compositae). Korijen je drvenast, vertikalan, oblikuje razgranate procese cvjetanja i ravne, neravne, grimizne, razgranate cvjetne izbojke.

Ostavlja procesa i donjem dijelu stabljike tri puta pinnatisect, segmente 3-10 mm duge (uski-linearan), malo naglasio, gornji i srednji matičnih ostavlja sjede, kratke, uske-linearno. Vanjski listovi su ovalni, gotovo zaobljena, plastične, na poleđini zelene, domaće - membranski-resast.

Razmatra se stepa zona jedan od glavnih biomes sushi. Biljke u stepi su dovoljno otporne na suhu klimu i dugo mogu postojati zajedno s nedostatkom vlage.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan