uawildoleft.com

Brazilski lutajući pauk vojnik

Pacijent brazilske lutaliceDugo je "crna udovica" zadržala palme među opasnim otrovnim paukovima. Ali ona je morala podijeliti prvenstvo s opasnim, brazilskim paukom lutalica. Spider-soldier, trkač, banana - ovo je ime strašnog ubojice artropoda u cijelom svijetu.

Zabilježeno je u Guinnessovoj knjizi rekorda zbog svoje virulentnosti. Osamdeset i pet posto ugriza je kobno. Za veliku radost, ova vrsta se distribuira na ograničenom području.

Brazilski putujući pauk

Postoje dvije vrste:

 • skakanje - pomicanje s oštrim skokovima;
 • pokrenuti.

Izgled i stanište

Arthropod ne tkala mreže. Njegovo je ime bilo zbog stalnog kretanja. Kao rezultat toga, njegova se boja mijenja. Češće ima boju pijeska, crvenkasto-smeđe, smeđe-smeđe.

Cephalothorax je relativno malen. Trbuh je velik. Duge, debele i dlakave udove.

Veličina doseže do 15 centimetara, što je jednako dlanu odrasle osobe.Agresivni brazilski pauk - smrtonosno otrovnoSrednja i Južna Amerika, njezina tropska šuma dio su najprikladniji za stanovanje. Vrlo često Pogledajte Spider Soldier u domovima. Dobiva se u garderobi, skriva se u kutijama ispod cipela ili torbi od odjeće. Probija se u stvari razbacane po podu, i osamljena mjesta u sobi (ormari, podrumi, pomoćni prostori, garaže).

Praktično cijelo vrijeme luta, kreće se s jednog mjesta na drugo. Voli tamno doba dana. U tom se razdoblju osjeća bolje. Noć aktivno lovi. Poslije podne pokušava ostati u hladu, skriva se ispod trupaca, puzaju ispod stijena, traže skrovita mjesta gdje izravna, zapaljiva zraka sunca ne prodire.

Reprodukcija i prehrana

Pauci su dvobojni. Privlačenje pozornosti ženskog muškarca obavlja određeni ples. Boja žene Malo svjetlije, nego u muškarcu. Muškarac je mnogo veći od žene i ima dodatni par udova, koji koristi tijekom kopulacije.

Ime banane pauk je zbog svoje predilosti za banane. Ponovljeno pronađeno u pakiranjima s tim voćem.

Dijeta se sastoji od:

 • kukci;
 • mali primjerci iste vrste;
 • gušteri;
 • žabe;
 • male glodavce;
 • udarci male ptice slučajno su letjele u zonu njegove dostupnosti.

Smrtonosni otrov

Banana Spider - ZnačajkeZbog vanjske neprivojnosti i ljubavi za skrivanje i skrivanje, sastanci s ovim artropodom uvijek su neočekivani i nažalost nađu za tražiteljem. U stanu čovjeka šetnje u potrazi za mir i tišinu. Neočekivano otkriveni pauk ne ostavlja nikakav izbor. Stanje pauka-vojnika uvijek je usmjereno na lov. Pauk je agresivan, ali napada žrtvu veću od sebe samo ako se prijeti opasnost. Odmah se zauzima u borbenom stavu, podižući prednje šape u smjeru žrtve. Radi prilično brzo za pauk i također može skočiti za pristojnu udaljenost.

Njegov snažni otrov uzrokuje paralizu mišića dišnih puteva, što dovodi do gušenja i smrti. Od trenutka ugriza do smrtonosnog ishoda prolazi od 2 do 6 sati.

Ženku treba pokazati odmah liječniku.

Prvi simptomi su:

 1. bolni ugriz;
 2. vrtoglavica;
 3. težina u disanju;
 4. povišeni tlak;
 5. mučnina.

Jedna od žrtava ugriza brazilskog pauka podijelila je svoje dojmove.

Godine 1998., 23-godišnji tip razvrstao je kutije s bananom. U jednoj od njih brazilski pauk skriva. Zabrinut je, uhvatio je u ruke mladog čovjeka. Kako tip opisuje njegovo stanje: "Ugriz slično kao ubod, vrlo duboko. Odmah se pojavio vrtoglavica, grudi snažno stisnute, što je bilo teško disati. Tlak je porastao tako da su otkucaja srca tukla u prsima. " Nije izgubio glavu i odmah je zatražio pomoć. Život je spašen. Sljedećeg je dana izbačen iz bolnice.

Lutkajući brazilski pauk - kako se razlikovatiU suvremenoj medicini postoji antidot za otrov ovog ubojice, također je toksičan i uzrokuje određene posljedice za tijelo. Za odraslu osobu, jaku osobu, ugriza uzrokuje najjaču alergijsku reakciju. Vrlo zastrašujuće za djecu, bolesne ili starije osobe.

Za stanovnike Rusije, sastanak s brazilskim čudovištem ne prijeti, klima štedi. Ali sada mnogi Rusi volite putovati. Privucite egzotična mjesta i tropske širine. I može se susresti s njim, posjetom Brazilu, Južnoj Americi. Dolazeći u takve zone, uvijek je potrebno razmišljati o sigurnosti. Zapamtite, brazilski runner-spider voli se nastaniti u kućama. S posebnom pažnjom morate provjeriti stvari i kutije u ormarima. Prilikom susreta, nikad ni u kom slučaju nemojte napraviti oštre pokrete i ne držite se. Pokušajte izvaditi iz sobe i ponovno provjeriti ormar za prisutnost drugih pauka brazilskih ratnika.

Ako putujete u bilo koju zemlju, proučite s kojim se insekata susrećete. Učini se za sebe kartica lijekova, što lijekove možete uzeti, a što ne. Razgovarajte sa svojim liječnikom o svom zdravlju. Većina neugodnih trenutaka dolaze iz našeg neznanja našeg tijela. Južne zemlje - to je određeni rizik.

Znanstvenici su još uvijek našli korist od otrova za ljude. Na temelju toga se razvijaju lijekovi koji pomažu našu jaku polovicu da steknu ljudsku moć. Otrov ovog pauka može ući u Guinnessovu knjigu rekorda kako bi stvorio lijekove u jačanju moći.

Dijelite na društvenim mrežama:

Povezan